Életmód

Szex: az ágyban vagy az agyban dől el?

A tudomány is igazolja a választ. Elmondom a háttérbeli problémákat és megoldásokat is. Te hiszel az első látásra szerelemben? Vagy abban, hogy a barátságból alakulhat ki a legjobb párkapcsolat?

No, vágjunk bele a közepébe: Tudományosan igazolt tény, hogy “a szerelem első látásra”-helyzetek inkább csak elképzelésekről szólnak, és a másik félbe belelátott, kivetített vágyakról. Vagyis a kémia játéka nem generál kapásból nyertes eredményt a képletből. A valóságban nem a kivetített kép számít, hanem az adottságok, a realitás, a cselekvések, a kommunikáció, a szex két fél között. Tehát arra a kérdésre is megvan az egyértelmű válasz, hogy a szex vajon az ágyban, vagy az agyban dől-e el: egyértelműen az agyban.

A szex egy szocializációs tanulási folyamat része

Mivel a szex egy szocializációs tanulási folyamat része minden embernél, idővel megszerezhetjük azt a tudást és képességet, hogy az adott partnerrel miként érezzük magunkat kölcsönösen a legjobban.

Hosszú távon elköteleződni valaki felé csak agyban lehetséges (csak az agy bekapcsolásával). Mindkét fél esetében ugyanígy működünk: tévhit és durva általánosítás az a mondás, hogy a férfiak csak az ágyra vágynak, és a szerszámuk vezeti őket. Mindkét nem a beszélgetésre is, a lelki együttlétre vágyik hosszabb távon!

A folytatásért kattints a Nőfejlesztő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top