Életmód

Ezt gondolják valójában az okos nőkről a férfiak

Egy friss kutatás megerősítette: a férfiak valóban félnek az okos nőktől. Függetlenül attól, hogy ezt észreveszik, vagy sem.

Amerikai kutatók 105 heteroszexuális férfi bevonásával végeztek kísérletet. Először megkérdezték őket, hogy elméletben el tudják-e képzelni azt, hogy egy olyan nővel éljenek kapcsolatban, aki okosabb náluk. A férfiak többsége ekkor még azt állította, hogy ez nem okozna számára problémát.

Ezt gondolják valójában az okos nőkről a férfiak

Ezek után a  résztvevőkkel intelligenciatesztet töltettek ki, majd közölték velük, hogy olyan nőkkel fognak találkozni, akik ezen a teszten jobban teljesítettek náluk. Ekkor már soknak inába szállt a bátorsága. Egyre inkább igyekeztek elhatárolódni a lehetőségtől, hogy náluk okosabb nővel randizzanak, illetve kevésbé vonzónak írták le ezeket a nőket.

A kutatók szerint mindennek a magyarázata a férfiak törékeny egójában keresendő: egy okos nő mellett kevésbé érzik magukat férfiasnak, emiatt pedig csökken a vonzalmuk a nő iránt.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top