És igen, akinek a 20 Ft számít, az is egészségesebbé teheti az életét, ha pár trükköt alkalmaz ezek közül.
1. Vásárolj kistermelőktől!
Aki rendszeresen, és főleg régóta olvas, bizonyára tudja, hogy megszállott piacjáró vagyok, így aztán ez a bejegyzés sem születhetett volna meg anélkül, hogy felhozzak pár érvet amellett, miért vásároljunk kistermelőktől.
Megfigyeléseim szerint ugyanaz olcsóbb a piacon, mint a boltban, ugyanis kevesebb kézen kell átmennie, mire az asztalunkra kerül, ráadásul éppen azért, mert közelebbről hozzák, a zöldségeket és gyümölcsöket érettebben szedik le, és ha ügyesek vagyunk, olyan termelőket is találunk, akik például kevesebbet permeteznek. A piacon ugyanannyiért veszem a tanyasi csirkét, mint amennyibe a szupermarketben a nagyüzemileg tenyésztett húsállatot, és általában kevesebb landol belőle a kukában zsír formájában.
2. Főzz otthon!
Amit otthon főzök, abba garantáltan az kerül bele, amit belerakok, ez az esetek jelentős többségében az, amit a kistermelőktől vettem, bár az időt rá kell szánni, de gyakorlatilag lehetetlen akárhol ilyen jót venni. A legtöbb munkahelyen van valamilyen lehetőség megmelegíteni az ételt, de ha nincs, vagy nem minden nap, olyankor ehetünk salátás ételeket is. 🙂 Nem nagyon ismerek olyan helyet, ahol 1000 Ft alatt egy komplett ebédet meg lehetne venni, mi pedig ennyiből az egész napi ételt kihozzuk.
A folytatásért kattints a Meddő vagyok caféblogra!