Életmód

Bizarr ételek a nagyvilágból – te hányat mernél bevállalni közülük?

Amikor én még kislány voltam, csak a pörkölt nokedlivel volt az az étel, amit szívesen megettem. No meg a rántott hús. Legalábbis ha nem otthon ettünk.

Az én lányom sem különb, csak ő a virslit és a hot dogot részesíti abszolút előnyben. Rengeteg gátlás, előítélet van bennünk, amiket részben magunkban fejlesztünk, részben belénk nevelnek. Vannak gátlásaink azzal szemben is, hogy mi az, amit megeszünk – mondhatom rengeteg minden van, amit nem, s elképzelni sem tudjuk, hogy valaha a szánkba vegyük. Sokan vagyunk, én is, akik még a rákig, polipig, ilyesmi ételekig sem jutnak el. Megrekedünk a hamburgernél, gyrosnál.

 Te megennéd az óriáshangya tojását?

Mások kicsit tovább merészkednek, de még számukra is tartogatna meglepetéseket a nagyvilág ételkínálata. Mutatok most néhány bizarr ételt – te hányat mernél bevállalni közülük?

Balut

Ázsia több országában mindennapos étel, Vietnamban és a Fülöp-szigeteken utcai ételként fogyasztják, csemegeként. És mi is a balut?

A folytatásért kattints Kiss Emese caféblogjára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top