Életmód

Kövéren és megalázottan

Egy olvasói levél érkezett hozzám, ami szinte kiáltott a segítségért. Képtelen vagyok felfogni, hogy egy civilizált társadalomban tényleg ilyesmit kell elviselnie egy nőnek. Csak azért, mert kövér.

Az elsődleges probléma az, hogy minden szülő tökéletes gyerekről ábrándozik. És vannak sajnos nagyon sokan, akik nem tudják kezelni, ha a gyerekük esetleg átlagosnál nagyobb méretű. Állandóan csak a diétában látják a megoldást, nem keresik a mélyebb okokat, vagy nem jutnak el a felfedezésig, hogy genetikai oka is lehet a testalkatnak. Ennek aztán a legborzalmasabb válfaja, amikor a szülő a gyereket kezdi el hibáztatni. 

Persze most a jóravaló anyukák és apukák mind felháborodnak, hogy de hát én sosem mondanék ilyet a gyereknek! Nos ha nem tapasztaltam volna ezt én magam is gyerekkoromban – mindig is husi lévén –, akkor talán én is szkeptikusabb lennék. De amikor a következő sorokat olvastam:

“…anyukám eléggé sokszor tett megjegyzéseket a súlyomra, alakomra. Ezt a mai napig is folyamatosan műveli, úgyhogy masszívan kialakult bennem, hogy ne legyek megelégedve a külsőmmel.”

A folytatásért kattints a Sorskerék caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top