Életmód

Így csinálják a magabiztos emberek!

Vannak, akik belépnek egy szobába, és egyből magukra vonják a figyelmet. De ők sem genetikailag magabiztosak – mindennapi viselkedésük során alakult ki ez a vonzó tulajdonságuk.

A magabiztosság az egyik legjobb tulajdonság, véletlenül sem keverendő össze a beképzeltséggel. Sokan azonban csak áhítoznak utána, mintha egy elérhetetlen kincs lenne. Pedig nagyon is elérhető akárki számára, aki hajlandó egy kis energiát fektetni és odafigyelni a viselkedésére a hétköznapokban. Nézzük, mit csinálnak máshogy a magabiztos emberek, és igyekezzünk tanulni tőlük!

1. Hatékonyság

Ezt csinálják másképp a magabiztos emberek

A magabiztosság magában hordozza a “meg tudom csinálni” hozzáállást, ezért ezek az emberek könnyebben belevágnak és véghez visznek dolgokat, produktívabbak, mint kishitű társaik.

2. Testbeszéd

Egy kis odafigyeléssel nem csak magabiztosság látszatát kelthetjük, annak is érezhetjük magunkat. Mindig álljunk egyenesen, szabadidőnkben pedig nyújtsunk sokat, hogy a munkában vagy bármilyen társas helyzetben lazább legyen a testünk.

3. Nem félnek a kudarctól

A magabiztos ember sincs állandóan a topon. A különbség, hogy belátja, és hajlandó tenni ellene. Nem fél, hogy hibázik, a lényeg, hogy megpróbálta.

4. Értékelik magukat

Ezt csinálják másképp a magabiztos emberek

Nincs azzal semmi baj, ha az ember Beyoncénak érzi magát néha, ettől még nem válik nagyképűvé. Ismerjük fel a jó tulajdonságainkat, ünnepeljük őket, és hagyjuk, hogy kisugározzanak.

5. Ragaszkodnak a meggyőződéseikhez

Mivel biztosak magukban, megvédik a véleményüket. Ez nem azt jelenti, hogy ne hallgatnának meg másokat, de sokkal nehezebben befolyásolhatók, ha biztosak a dolgukban, mint más emberek.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top