nlc.hu
Életmód
A minőségi sonka élettani előnyei

A minőségi sonka élettani előnyei

A Kaiser Premium termékei kapcsán érdemes elgondolkodni arról, hogy a sonka miként lehet része a család egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásának.
A minőségi sonka élettani előnyei

Idén ősszel került napvilágra a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait módosító rendelettervezet, amely az eddigieknél magasabb minőségi követelményeket állít fel a húskészítmények gyártásához. Miközben a szabályalkotás százalékról százalékra igyekszik egészségesebbé tenni az asztalunkra kerülő felvágottakat, szerencsére vannak olyan márkák, amelyek eleve odafigyelnek arra, hogy ha sonkát vagy szalámit veszünk, akkor prémium minőségű sonkát vagy szalámit kapjunk. A Kaiser Premium termékcsaládjába olyan csemegepultos, szeletelt és egyben csomagolt sonkák tartoznak, amelyeket hagyományos sonkakészítési technikákkal, magas hústartalommal állítanak elő: a Kaiser Premium Morvai pulykamellsonka 80% minőségi pulykamellből készül, a Kaiser Premium Cseh sonka 90% sertéshúst tartalmaz, míg a kézzel formázott Kaiser Premium Plzeni sonka ropogós bőr- és zsírréteggel, valamint 85%-os hústartalommal kerül ki a kemencéből.

A babáknak egyéves koráig csak színhús javasolt, de utána már lehet felvágottat is adni nekik. Mindig érdemes azonban a kicsinek a jobb minőséget megvenni ezekből az ételekből, mert a később kialakuló allergiákat a minél kevesebb ízfokozót tartalmazó élelmiszerek tudatos kiválasztásával lehet megelőzni. Egy minőségi sonkából főzött brokkolis-sonkás tészta például mindent tartalmaz, amire a csöppségeknek ebédre szüksége van. A kiegyensúlyozott táplálkozás a kamasz- és felnőttkorban is könnyebb, ha az ételek valódi ízét szokja meg egy gyerek.

A baromfi- és sertéssonkák glikémiás indexe rendkívül alacsony, a 0–55 közötti tartományba esik, ami alacsony glikémiás indexnek felel meg, így a fogyasztásuk nem jár jelentős vércukorszint-emelkedéssel. A sonkák ugyanakkor tartalmazhatnak B6– és B12-vitaminokat, cinket, vasat és magnéziumot is, vagyis egy tápanyagokban felettébb gazdag húsfajtáról beszélhetünk. Ha vigyázni akarunk a vonalainkra, akkor sem kell óvatosan bánnunk a sonkával, de érdemes odafigyelni arra, mivel esszük. Ne feledjük, hogy a kenyér és a tészta alternatívája lehet a saláta!

 További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top