Életmód

7 étel és ital, ami segít a fogyásban

A mérleg nem a barátunk az ünnepi időszakban, valószínűleg a világ nagyobbik fele elkerüli jó messzire a karácsonyi evészet után. Pedig van egyszerű megoldás, hogy gyorsan helyreállítsuk a kilóinkat.

Ahhoz, hogy beindítsuk a fogyást, az az első feladatunk, hogy helyreállítsuk az anyagcserénket, amihez nem kell különleges praktikákat bevetnünk vagy fogyókúrás kapszulákkal szennyezni a testünket. Elég, ha bizonyos ételeket beiktatunk az étrendünkbe, amikkel segítjük a testet, hogy égesse el azokat a fránya kalóriákat, és beinduljon a súlyvesztés.

1. Csípős paprika

A benne lévő kapszaicin a mi pártunkon áll, megakadályozza a zsírsejtek növekedését és a zsírlerakódást, gyorsítja az anyagcserét, mellette pedig még ráadásul fertőtlenítő és fájdalomcsillapító hatása is van. Nem kell nagy mennyiségben enni belőle ahhoz, hogy kifejtse jótékony hatásait, de napi szinten érdemes fogyasztani.

7 étel és ital, ami segít a fogyásban

2. Teljes kiőrlésű gabonák

Az egészséges étrend elengedhetetlen részei, amik a napi rostszükséglet elérésében segíthetnek, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és normalizálják a testsúlyt. A fehér lisztes ételeket lecserélni teljes kiőrlésű ételekre már félsikert jelent. Persze mértéket kell tartani velük és leginkább délelőttre időzíteni a fogyasztásukat a hatás érdekében.

7 étel és ital, ami segít a fogyásban

3. Zöld tea

A zöld teában lévő antioxidánsok a sejtjeink egészségének helyreállításában is segítenek, ráadásul még a zsírlebontásban is hatékonyak. A legjobban akkor fokozhatjuk vele az anyagcserét, ha kombináljuk mozgással. Napi háromszor 2 decit fogyasztva belőle látványos fogyást érhetünk el elég rövid időn belül.

7 étel és ital, ami segít a fogyásban

4. Lencse

A benne lévő ásványi anyagok és vitaminok helyrebillentik az anyagcserét, és stabilizálják a cukorszintet. Ez utóbbi azért fontos a fogyókúra során, mert segít abban, hogy elkerüljük a szénhidrátéhséget és falásrohamokat.

7 étel és ital, ami segít a fogyásban

5. Sovány hús

Halak és szárnyasok kerüljenek a tányérunkra, mert remek fehérjeforrások, eltelítenek, és a zsírtartalmuk csupán 2-7 százalék között mozog, szemben más, kövér húsokéval, amikben 35-40 százaléknyi zsír van.

7 étel és ital, ami segít a fogyásban

6. Alacsony zsírtartalmú tejtermékek

Kalciumban és D-vitaminban gazdagok, segítenek az anyagcsere gyorsításában. Sok fogyókúra kizárja teljesen a tejtermékeket, pedig nem kellene, mert magas fehérjetartalmuk miatt szükségünk van rájuk. Ráadásul kutatásokban bizonyították, hogy a kalcium akadályozza a zsírok lerakódását, úgyhogy a sovány tejtermékek a barátaink a fogyókúrában.

7 étel és ital, ami segít a fogyásban

7. Kávé

Persze nem napi hat csészével, mert még a végén csökken tőle a mellméretünk, de naponta két csésze kávét fogyasztva a koffein felpörgeti az anyagcserénket, és zsírbontó hatása is van. A fogyás érdekében hagyjuk ki belőle a három kanál cukrot, és lehetőleg ne tejszínhabbal igyuk.

7 étel és ital, ami segít a fogyásban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top