Életmód

Sok embert fenyeget a kihűlés veszélye a fagyos téli napokon

Nemcsak az utcán élőket fenyegeti a kihűlés veszélye a fagyos téli napokon, hanem az egyedül élő embereket is, akik egészségi állapotuk vagy anyagi helyzetük okán nem tudják felfűteni otthonaikat. A rendőrség kéri, még inkább figyeljünk embertársainkra.

A fagyos, hideg napokon, amikor még nappal sem emelkedik a hőmérséklet fagypont fölé, egyre több embert fenyeget a kihűlés veszélye. Éppen ezért fokozott figyelmet igényelnek ilyenkor az utcán, fedél nélkül élők, de azok is, akik egyedül élnek, életkoruk, egészségi állapotuk vagy netán vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök december 31-én a város egyik buszmegállójában találtak rá egy 39 éves nyíribronyi férfira, akit a fagyos időjárás és a kihűlés veszélye miatt kórházba szállítottak.

Sok embert fenyeget a kihűlés veszélye a hideg fagyos napokon

Január 2-án egy 40 éves asszony kért segítséget a rendőröktől, aki elmondta, eltévedt Nyíregyházán, nagyon fázik, és szeretne mielőbb hazajutni. A rendőrök gyorsan megtalálták az asszonyt, akit kivizsgálásra bevittek a helyi kórházba.

Tiszavasváron is volt dolguk a rendőröknek, akik január 3-án két, az autója mellett várakozó férfinak segítettek. Kiderült, a gépkocsiból kifogyott az üzemanyag, és a legközelebbi töltőállomás már bezárt. A két férfivel utazott egyikük nyolcéves gyermeke is. A járőrök a rendkívül hideg éjszakában az út mellett rekedt férfiakat és a gyermeket egy közeli településen élő barátjuk otthonába vitték, ahol megvárhatták a másnapot.

A rendőrség külön kéri a lakosságot, hogy senki ne menjen el a hidegben földön vagy padon fekvő ember mellett. Amennyiben tudomásukra jut, hogy valaki fűtetlen lakásban él, vagy ismernek olyan személyt, akkor értesítsék az illetékes hatóságokat. Kérjenek segítséget a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén írja az Inforadio.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top