Életmód

Miért találnak nehezebben szerelmet az okos nők?

Igaz szerelemre bukkanni senkinek sem könnyű. Ha pedig egy kifejezetten magas intelligenciával megáldott, öntudatos nő keresi párját, kemény fába vágta a fejszéjét.
Miért találnak nehezebben szerelmet az okos nők?

Tudjuk, hogy az egyedülálló nőket megedzette az élet, és reméljük, már senki nem feltételezi, hogy valamiféle defekt vagy szerencsétlenség miatt vannak egyedül. Sokszor magas intelligenciájuk és fejlett önismeretük áll a szerelem útjába. Lássuk, pontosan miről van szó!

Nem félnek önmaguk lenni

Az okos nők tudják, mindennél fontosabb, hogy hűek legyenek önmagukhoz. Ez az őszinteség meggátolja, hogy feladják a saját véleményüket és értékeiket, ezt pedig sajnos rengeteg férfi nem egészséges öntudatnak, hanem túlzásba vitt emancipációnak látja.

Tudják, mit akarnak

Egy nő, aki jól ismeri önmagát, világos elvárásokkal rendelkezik egy párkapcsolat felé is. Ha ezeket nem látja megvalósíthatónak, inkább nem megy bele a kapcsolatba.

Vannak egyéb dolgaik a párkeresésen kívül

Család, barátok, karrier, hobbik – nehéz még a párkeresésre is időt szánni, pedig a megfelelő partner megtalálása nem biztos, hogy ezeken keresztül fog megvalósulni.

Tisztában vannak azzal, hogy egy kapcsolat véget ér

Megfelelő tapasztalat birtokában egy okos nő tudja, hogy a kapcsolatok szükségszerűen véget érnek. Ezért nehezen ugrik bele egy újba, hacsak nem lát rá garanciát, hogy most valami igazán komoly következik.

Már tudják, hogy pusztán a vonzalom nem elég

Akármennyire is vonzódnak valakihez fizikailag, az okos nők ennél többre vágynak. Ha nem kapják meg az intellektuális és szellemi partnert, nem mennek bele egy viszonyba, hiszen számukra az értelmetlen időpocsékolás.

Elfogadják, hogy változnak

Az okos nők felismerték, hogy senki sem maradhat ugyanaz az ember az évek során. Tudják, hogy pár év alatt gyökeres fordulatot vehet az ő vagy partnerük élete, karriere, személyisége, viszont elköteleződniük is nehezebb.

Nem bízzák magukat a szívükre

Mérlegelnek, kombinálnak – sajnos sokszor túlagyalják a dolgokat. Reális és megbízható információk hiányában nem mernek pusztán a szívükre hagyatkozni. Pedig sokszor nincs más esély: félretenni az intellektust, kihagyni a pro-kontra listát, és csak bátran beleugrani az új dolgokba!

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top