Életmód

Higgy a pozitív mondatok elsöprő erejében!

Az imént olvastam egy cikket, az a címe: mondatok, amelyek rombolnak. A cikk leírja, hogy mekkora ereje van a szavaknak, azt emeli ki, hogy ezeknek a mondatoknak még a gondolása is káros, mert belefészkelődik az agyunkba, az agyunk elhiszi, beprogramozza és ez hiba.

Ezek után még le is vannak írva a mondatok, elrettentő példaként, hogy na, ezek azok, amik bár most itt vannak az orrod előtt, de még véletlenül se jussanak el a tudatodig. De azért le vannak írva. Én is nagyon hiszek a szavak erejében. A szavak, amelyek beleivódnak az agyba, és az agy ténylegesen azt érzi követendőnek és igaznak, amiket te a szavaiddal belé diktálsz.

Higgy a pozitív mondatok elsöprő erejében!

Így most jöjjenek az építő, pozitív mondatok:

1. Először is egy apró gyakorlat: Mosolyogj! Mindig. A tükörbe is. Elsuhansz az előszobatükör mellett, mosolyogj bele. A mosolyod mögött állhatnak szavak is: “Szép vagyok”, akkor is, ha most ébredtél és úgy nézel ki, mint egy összeborzolt Pumukli. Legfeljebb úgy jársz, mint én szinte minden reggel: olyan szürreálisan torzonborz vagyok, hogy a mosolygás gyakran vezet visítós nevetésbe. (Férj ma reggel is úgy köszöntött, hogy Szia, Pumukli, szóval hidd el, nem túlzok.)

A folytatásért kattints a Bouvet caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top