Életmód

A macskádat is magaddal viheted erre a jógaórára – fotók+videó

De az sem baj, ha nincs macskád, ez az orosz jógastúdió ugyanis biztosítja a jógacicákat.
A macskádat is magaddal viheted erre a jógaórára

A bizarr jógaórán, amit egy menő orosz kávézóban tartanak, macskák flangálnak a gyakorlók között, rájuk másznak, sőt akár el is alszanak rajtuk.

A furcsa órát Anastasia ALexandrova találta ki, aki szerint az emberek és a cicák is profitálhatnak a közös jógázásból. Úgy fogalmazott, hogy a macskák hangulatingadozásain javíthat, ha részt vesznek a jógaórán, aminek nyugodt légköre rájuk is nyugtató hatással lehet.

Fjodor Demin jógaoktató pedig hozzátette, hogy az óra során számos egyensúlygyakorlatot végeznek, ami önmagában véve kemény izommunka – de úgy, ha egy cicával a hátunkon kell egyensúlyoznunk, még több erőt és figyelmet igényel, így a hatás is láthatóbb lesz.

A macskádat is magaddal viheted erre a jógaórára

Fjodor és Anastasia mindketten azon az állásponton vannak, hogy az órán részt vevő tíz cica sokkal motiváltabbá teszi a gyakorlókat.

Valamit tudhatnak a macskák, ugyanis az egyik részt vevő nő az óra után azt nyilatkozta, hogy harmóniában volt a világgal, boldogságot, örömöt és nyugalmat érzett. “Végre képes voltam megérteni magam” – mondta.

A macskádat is magaddal viheted erre a jógaórára

Hogy valóban segít-e, ha a relaxálás közben egy macska fekszik a hasunkon, vagy ha hegytartásban a hátunkon domborít, azt nem tudjuk, viszont a cicás jóga már máshol is hódító útjára indult: Londonban nemcsak cicákkal, hanem természetesen teával és süteménnyel színesítik a gyakorlást, Vancouverben pedig már egy ideje nagy népszerűségnek örvend a szokatlan jógaóra.

Te kipróbálnád a macskás jógaórát?

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top