Életmód

Így kerüld el a túlevést

A szemünk olykor többet kíván, mint amennyire a szervezetünknek valóban szüksége lenne, de ezekkel az ételekkel megelőzhetjük, hogy túlegyük magunkat.

1. Édesség helyett egy kapucsínó

Ha ebéd után mindenképpen desszertre vágynánk, igyunk inkább egy tejhabos kapucsínót. Ez a tejhabos ital csökkenti az étvágyat és kielégíti az édesség utáni sóvárgásunkat.

2. Laktató hummusz 

Már nálunk is elég népszerű étel a hummusz, gyakorlatilag minden szupermarketben, vagy sarki török büfében hozzá tudunk jutni. A hummuszban rengeteg a rostban gazdag zöldség, így hosszan tartó teltségérzetet tud biztosítani anélkül, hogy sok kalóriát vittünk volna be a szervezetünkbe. Ráadásul eléggé finom is.

3. Avokádó az éhség ellen

A szuperételként már egekig dicsért avokádó még a diétázásban is jó barátunk lehet! Az avokádó ugyanis csökkenti az éhségérzetet: ha egy fél avokádót eszünk ebédünkhöz, utána még 4 óráig nem jelentkezik újra a kínzó éhség.

5 étel, amivel biztosan nem fogod túlenni magad

4. Szabad a popcorn

A pattogatott kukoricáról azt hisszük, hogy egészségtelen és hizlaló, pedig a puffasztott kukoricaszemek ropogtatásával sokkal jobban járunk, mintha édességet vagy mondjuk chipset nassolnánk.

5. Banán a bendőbe

A banán nagyon jól jöhet egy hosszú, rohanós nap közepette. A banánban sok a természetes gyümölcscukor, így akkor is megkapod a szükséges energiát, ha nem majszolgatsz mindenféle egészségtelen csokoládészeleteket.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top