Életmód

Így szabadulhatsz meg a menopauza kellemetlenségeitől!

Egy 6000 középkorú nőn végzett kutatás kimutatta, hogy elég ezt az egy dolgot csinálni naponta, hogy enyhüljenek a menopauzával járó olyan kellemetlenségek, mint a hőhullámok, a hangulatváltozások vagy a depresszió.
Ezt az egy dolgot csináld, és megszabadulsz a menopauza kellemetlenségeitől!

Nem csigázunk tovább, a mozgásról van szó! Az említett kutatásban egy rövid, tempós sétát iktattak be a nők mindennapjaiba, és azt tapasztalták, hogy pár hét elteltével enyhültek az olyan tünetek, mint a hőhullámok vagy a hangulatingadozások. Sőt napi egy óra sétával az elhízás is megelőzhető – a kutatás szerint 24 százalékkal csökken a kialakulásának esélye.

Természetesen a séta a legkényelmesebbek számára jelent megoldást a menopauza okozta panaszok ellen, akik továbbra is aktív életmódot folytatnak, azok bátran ússzanak vagy kocogjanak, így az eredmény még jobban érzékelhető lesz.

A hőhullámok például azok esetében csökkentek drasztikusan, akik rendszeresen edzenek (kondigépeken vagy órákon).

A mozgás hatásait tényleg nem érdemes alábecsülni: a szakértők szerint egyes gyógyszeres hormonkezeléseket is helyettesíthetik!

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top