Életmód

10 biztos jel, hogy betegesen féltékeny vagy

Columbo még a kanyarban sincs hozzád képest, és az állandóan kukkoló szomszéd néni évtizedes kémmódszerei említésre sem méltók? Kapj észbe, mielőtt késő lenne! Íme, a féltékenység figyelmeztető jelei!

1. Miközben a reggeli kávédat kavargatod, nem a saját, hanem a párod e-mail fiókjának tartalmát olvasod. Tudod a jelszavát, de ha megváltoztatja, akkor sem esel kétségbe, arra is van egy kémprogramod. Már ránézésre tudod, kivel miről szokott levelezni, és rohamtempóban kezd kalapálni a szíved, ha új női név jelenik meg a bejövő e-mailek között.

2. A napi rutinod részét képezi szerelmed Facebook-, Instagram-, Twitter-oldalának csekkolása. Felfokozott állapotban, egyre emelkedő pulzusszámmal kutatod fel a “gyanús” lájkolókat, és fürkészed a hozzászólásokhoz tartozó profilképeket.

3. Amikor csak teheted, belenézel a telefonjába és kétes üzenetek után kutatsz. Ha bármi, számodra félreérthető nyomra bukkansz, azonnal dühroham lesz rajtad úrrá, és a tábornokokat megszégyenítő módon kéred számon mit sem sejtő párodat.

10 biztos jel, hogy betegesen féltékeny vagy

4. Amikor együtt mentek valahová, a szemed sarkából állandóan azt figyeled, hogy a kedvesed tekintete éppen merre kalandozik, kit néz és pláne miért. Melyik nőtársad szoknyája rövidebb a kelleténél, ki csámpásabb, ki viselkedik kihívóan, és ki akarja magát rávetni imádottadra.

5. Gátlástalanul kihallgatod a párod minden telefonbeszélgetését, ha kell, az ajtó mögött lapulva, lélegzet-visszafojtva. Ha egy női hang csendül fel a vonal túlsó végén, vérnyomásod az egekbe szökik, és elvörösödött fejjel hallgatod végig a csevegést.

6. A barátainál csak azért próbálsz bevágódni, hogy még több infót tudj meg a szerelmedről, mikor, mit és főleg kivel csinál. A haverok telefonszámait begyűjtöd, és ha szemernyi kétely is felmerül benned, nem vagy rest felhívni őket, és ellenőrizni a párodat.

7. Alaptörvény nálad, hogy ki nem állhatod az összes eddigi exét, és a hasonló nevű ismerőseidet is intenzíven elkezded utálni. Az sem érdekel, hogy a legtöbbükkel évek óta nem beszélt: úgy érzed, alanyi jogon utálhatod őket.

8. Igazán súlyos esetben képes vagy bemenni párod munkahelyére és lecsekkolni, hogy valóban ott van-e, vagy utána érdeklődni a kollégáinál, hogy mettől meddig tart a munkaideje. Alapos vagy, így annak is utánajársz, hogy kivel szokott ebédelni.

9. Ha kedvesednek fiús programja van, nem vagy rest óránként hívogatni, és ha nem veszi fel, üzenetekkel bombázod. Persze ha nem kapsz azonnal választ, őrjöngeni kezdesz, és szép kis megcsalástörténetet kanyarítasz egymagad.

10. Egy mozifilmet sem tudtok együtt megnézni, amiben olyan színésznő szerepel, aki szerinted tetszik a szerelmednek. Azt sem tudod, miről szól a film, mert egyfolytában az ő reakcióit figyeled, és ha valami nem odaillő mimikát, sóhajt vélsz felfedezni, pikírt megjegyzésekkel teszed tönkre az estét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top