Életmód

Ezért fogadj örökbe inkább idősebb kutyát

Amikor felmerül az ötlet, hogy kellene egy kutya, a legtöbb ember kölyökkutyára gondol. Pedig rengeteg jó oldala van annak is, ha idősebb kutyát veszünk magunkhoz.

Jót cselekszünk. Az idős kutyákat nagyon nehéz örökbe adni, és általában őket altatják el elsőként a menhelyeken. Egy kölyökkutyának nagy sansza van rá, hogy örökbe fogadják, legalább mi adjunk esélyt egy idősebb állatnak. Meg fogja hálálni.

Az idősebb kutyák már nyugisak. Egy fiatal jószág, akárcsak egy gyerek, nagy mozgásigényű, folyvást izeg-mozog, rengeteg törődést igényel. Egy idős kutya viszont szívesen heverészik a lábunknál órákon át, miközben mi egy jó könyvvel pecózunk a kanapén és nem akad ki rajta, ha szakadó esőben nem visszük el két órára sétálni.

Egy idős kutya is tökéletes társ
Egy idős kutya is tökéletes társ

Kevesebb dologra kell őket megtanítani. Jó eséllyel tisztában vannak már olyan alapszabályokkal, mint hogy nem rágjuk szét a papucsokat, és hogy a dolgunkat odakint végezzük.

Nem tesznek tönkre mindent. Egy kölyökkutya simán felér egy elemi csapással, ezen nincs mit szépíteni.

Igenis tudnak új trükköket tanulni. Mi több, sokszor egyszerűbb náluk a tanítás, mert nem olyan izgágák, mint a fiatalok, és jobban tudnak figyelni.

Hűségesek és ragaszkodóak. Egy ilyen kutya rengeteg szeretetet tud adni az embernek, mert pontosan tudja, mekkora esélyt kapott az élettől. 

Forrás: awesometips.pw

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top