Meglepő, de a fogyókúrádnak meglehet, hogy épp a juharszirup lesz a legjobb barátja! Lássuk, mit tud ez az egészséges cukorpótló:
Jót tesz a vércukorszintnek
A juharszirup természetes cukrot tartalmaz, ellentétben az egészségesnek kikiáltott agavésziruppal (módosított cukor) vagy a glükózzal (finomított cukor). A glikémiás indexe ugyanolyan alacsony, mint a méznek, miközben tele van antioxidánsokkal. Vagyis: nem okoz cukorsokkot, és tovább tudsz ellenállni az édességeknek tőle.
Cinkben és magnéziumban gazdag
A magnézium a zsírégetésben és az izomépítésben segít, míg a cink a fogyásban segít. A juharszirup pedig mindkettőt nagy mennyiségben tartalmazza.
Segíti az emésztést, és megszabadít a puffadástól
A juharszirup könnyebben emészthető, mint a cukor, ezért bátran helyettesítsd vele sütés közben is a cukrot! Az IBS-ben (irritábilisbél-szindróma) szenvedőknek is jó választás, akiket puffadás kínoz cukorfogyasztás után – a juharszirup ugyanis jóval kevesebb FODMAP-ot, vagyis számukra megemészthetetlen cukorfélét tartalmaz.
Forrás: Popsugar