Életmód

Mondj igent többször – jó lesz

Gyakran könnyebb nemet mondani, mint igent – egy kihívásra, egy invitálásra, egy kérésre. Pedig ha többet használjuk ezt a helyeslő szót, még az életminőségünk is javulhat tőle.

Hogyan kell érteni ezt az igen-dolgot? Egyszerűen úgy, hogy néha az ember hajlamos kivonni magát az életből, nemet mondunk a partimeghívásokra, a megugorhatatlannak tűnő munkahelyi kihívásokra, bizonytalan, de nagy potenciált rejtő dolgokra is. Igent mondani kockáztatás, de kifizetődő kockáztatás. Elmondjuk, miért.

Először is szimplán azért, mert felpezsdül kicsit az életed. Lesznek új élményeid, érnek új impulzusok – nem biztos, hogy mind jó, de az biztos, hogy mindegyik egy új tapasztalás. Aztán még ott van az is, hogy ez mind az önbizalmadnak is jót tehet: kevésbé leszel szorongó, felszabadulhatsz, és akár társaságokban is jobban megállod a helyed. De ami talán még fontosabb, rájössz, hogy a kudarc teljesen rendben van. Nemet mondani mindenre igazi biztonsági játék, kudarckerülő magatartás. Ha belemész egy helyzetbe, meglátod, mi lesz a vége, természetesen nincs garancia rá, hogy valami szuperfantasztikus fog kisülni belőle. De fontos ez egyáltalán? 

Mondj igent többször - jó lesz

Az új élményektől az ötletek is beindulhatnak, hiszen a kreativitásod is fokozódhat. Az aktivitástól ráadásul pozitívabbnak, egészségesebbnek érezheted magad, ezek pedig mind mind egymásra ható pozitív folyamatok. Szóval ne féljünk az újtól és az ismeretlentől, csak a varázsszót kell használni, és máris kevésbé lesz szürke ez a világ.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top