Életmód

Tippek akksi gondokra – így bírja tovább a telefonod a vakáción

Csomagolsz. Utazni készülsz. A telefontöltő az első, amit beleraksz a bőröndbe? Valószínű. Elmúltak azok az idők, amikor a telefonod egy feltöltéssel napokig rendelkezésedre állt.

 

Az okostelefonok idejében egy feltöltés, pár óra alatt a semmibe vész. Nem azért, mert rosszabbak lettek az akksik, nem is azért mert rosszabbak a telefonok. Hanem azért, mert olyan funkciókat, alkalmazásokat, widgeteket használsz, amelyek több energiát igényelnek. A másik oka pedig az, hogy vékony, esztétikus, kézbe simuló telefonra vágysz, és ennek az az ára, hogy az akksi is kisebb, vékonyabb. Ez egy ilyen valamit valamiért játék. És nyert a szép, vékony, egyre okosabb telefon, a hosszú üzemidővel szemben.

Tippek akksi gondokra – így bírja tovább a telefonod a vakáción

Megtudom mondani a tutit, de annak nem fogsz örülni. Ha nem nézel emailt, nem lépsz fel a közösségi oldalakra, sőt kikapcsolod az interneted, máris egész nap feltöltve marad a telefonod. Na, de akkor minek az okostelefon? Egyetértek. Akkor keressünk más alternatívákat, amelyeket akkor is bevethetünk, ha tudjuk nem nagyon lesz alkalmunk feltölteni a kis kütyünket!

1. Felejtsd el a régi beidegződést!
A régi akksikat állandóan teljesen fel kellett tölteni, és utána teljesen le is kellett meríteni. Az új lítiumos akksinak ezzel megrövidíted az élettartamát! Lehetőség szerint mindig tartsd feltöltve és elég havonta egyszer kisütni, vagyis lemeríteni. Ezzel máris egy picit segítettél a telefonod akksijának, de ez hosszú távon fontos. Pillanatnyilag nem fog több kakaót kapni a mobilod.

2. Mi az, ami azonnal segít? Vedd le a fényerőt. 30% bőven elég, de állíthatod automatára. Ezzel nem is hinnéd mennyi időt nyertél. Hihetetlen, de ez akár pár óra is lehet.

3. A kijelző kikapcsolás idejét is rövidítheted. Állítsd át 15-30 másodpercre. Minek világítson, ha éppen nem használod. Újabb időt takarítottál meg!

4. Amíg úton vagy, nem fotózol, nem olvasgatsz üzeneteket, nem posztolgatsz a közösségi oldalakra kapcsold ki a mobilnet, Bluetooth, GPS, sőt a Wi-Fi szolgáltatást is. Na, ez az, amivel nagyon meghosszabbítod az üzemidődet.

Tippek akksi gondokra – így bírja tovább a telefonod a vakáción

5. Gondoltad volna, hogy a rezgő funkció is sok energiát emészt fel? Kapcsold ki, és máris nyertél egy kis időt.

6. A GPS is energiarabló! Csak akkor kapcsold be, ha tényleg navigációs segítségre van szükséged. Autóban lehet bátrabban, persze csak akkor, ha van nálad autóstöltő.

7. Figyelsz a háttérben futó programokra? Szerintem nem eléggé. Zárd be, amire nincs szükséged, és természetesen a háttérben futó folyamatokat is.

8. Google Play Store kínálatában számos akkumenedzselő alkalmazás létezik. Ezek a fenti műveletek nagy részét automatikusan megoldják helyetted.
+1 tipp

Vigyél magaddal egy power bankot! Ezek a cuki, kicsi vésztöltők nagy segítséget nyújtanak, ha mégis előbb merülnél le, mint ahogy számítottál rá. Vigyázz, előtte ezt is fel kell tölteni!!!!

Még több fotó és nyaralás az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top