Életmód

30 éve az ital rabja ez a nő – inkább meghalna, mint hogy abbahagyja az ivást

Az állását ott kellett hagynia, és májproblémái vannak ennek a nőnek, aki mégis kitart az ital mellett.

 A BBC riportere, Louis Theroux szólaltatta meg azt a nőt, akinek szó szerint az élete az ivás. A 45 éves Aurelie 15 évesen szokott rá az alkoholra – azt mondja, annyira megszokta a részegséget, hogy el sem tudja képzelni az életet másképp. Ezért leszokni sem fog.

A nőnek ott kellett hagynia franciatanári állását, mert folyton részeg volt. A mája súlyosan károsodott, és az alkohol meddővé is tette. Az orvosok folyamatosan figyelmeztetik, hogy életveszélybe sodorja magát. De ő azt mondja, jobban fél a leszokástól, mint a haláltól – józanul ugyanis el sem tudja képzelni magát.

30 éve az ital rabja ez a nő - inkább meghalna, minthogy abbahagyja az ivást

Aurelie azzal indokolja szenvedélybetegségét, amivel sok más alkoholista: az ital önbizalmat kölcsönöz neki. Nemrég viszonyba kezdett egy szintén alkoholista férfival, aki hasonló életvitelt folytat: napi 10 doboz sört iszik, bulikban 24-et és vodkát. A férfi hiába agresszív és goromba Aurelie-vel, a nő nem hagyja el – hiszen tudja, alkoholistaként nem lenne esélye másnál.

30 éve az ital rabja ez a nő - inkább meghalna, minthogy abbahagyja az ivást

A nő bevallotta, hogy már nem is szereti az ital ízét. De hiába undorodik tőle, továbbra sem akar leszokni – még ha az élete múlik is rajta.

Forrás: Dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top