Életmód

Egy apasági tesztből tudta meg, hogy meg nem született ikertestvére a gyermeke apja

Az amerikai házaspár azután döntött az apasági teszt mellett, hogy kiderült, gyermekük vércsoportja egyik szülőével sem egyezik.

A washingtoni házaspár, akiknek nevét saját kérésükre nem hozták nyilvánosságra, azért ragaszkodott az apasági vizsgálathoz, mert gyermekük egy évvel ezelőtt mesterséges megtermékenyítéssel jött a világra. Mikor kiderült, hogy a gyermek vércsoportja nem egyezik a szülőkével, a házaspár aggódni kezdett, hogy a klinika talán hibát követett el az eljárás során – írja a Buzzfeed című amerikai hírportál.

Az apasági teszt végül igazolta a szülők félelmét: kimutatta ugyanis, hogy a férfi nem lehet a gyermek apja. Csakhogy ezzel együtt kimutatta azt is, hogy a gyermek és az állítólagos apa génjei 10 százalékban megegyeznek, vagyis rokonai egymásnak, ami kizárta annak a lehetőségét, hogy a klinika hibázott volna.

Az ügyre végül az újabb vizsgálatok tettek pontok, amikből kiderült, hogy a 34 éves washingtoni férfi nyálában és spermájában lévő gének nem egyeznek. Ebből következtették az orvosok, hogy a család egy meglehetősen ritka jelenség, az úgynevezett kimérizmus áldozatává vált.

Ez annyit jelent, hogy az apa még születése előtt, az anyaméhben egyesült ikertestvérével, akinek sejtjei megmaradtak az ő szervezetében. Jelen esetben a spermájában. Így történhetett, hogy gyermekének végül nem ő, hanem meg nem született ikertestvére lett a vérszerinti apja.

Olvass még több cikket az apasággal kapcsolatban az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top