Életmód

Papírsárkány lomokból – játék kiránduláshoz, amit a gyerekek maguk is elkészíthetnek

Egy emlékezetes hétvégi családi kirándulásnak megvannak a maga kellékei: például a szép, napsütéses, idő, laza öltözet, egy mindenféle földi jóval megrakott piknikkosár. Mindezek mellé még kell valami játék is, amivel a gyerekek fel és alá szaladgálhatnak a tágas, tavaszi mezőn. Mi is lenne erre a célra megfelelőbb, mint egy saját készítésű papírsárkány, amit akár a kirándulás helyszínén, háztartási hulladékokból és az erdőben talált ágacskákból maguk a gyerekek is összeállíthatnak 15 perc alatt? Megmutatjuk, hogyan készül!

 

Szombat délelőttig te már éppen eleget foglalkoztál a kirándulás előkészítésével: bepakoltad a pokrócot, megsütötted a finom falatokat a piknikkosárba, összeraktad a kést, villát, poharakat és a többi evőeszközt, megtervezted a túraútvonalat, úgyhogy nem nagyon marad időd arra is, hogy valami ötletes és kreatív játékot rittyents a gyerekeknek, amivel elszórakoztathatják majd magukat, míg te a pokrócon heverészve a felhőkben gyönyörködsz. Ne fájjon emiatt a fejed, hiszen maguk a gyerekek is megcsinálhatják ezt akár ott a helyszínen is, neked csupán néhány, a forgalomból már kivont limlomot és pár szerszámot kell becsomagolnod hozzá. Egy papírsárkányhoz például alig van pár dologra szükség: egy szemetes zacskó vagy a karácsonyról megmaradt csomagolópapír-végek mellett csak egy kis zsinór, olló és papírragasztó kell a dologhoz.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top