Életmód

Zsebre tette a befizetett bírságokat a bírósági dolgozó

Zsebre tette a szabálytalankodó állampolgárokra kiszabott, majd befizetett pénzbírságokat egy bírósági dolgozó. Több mint egymillió forintot gyűjtögetett össze a befizetésekből.

A szerbiai, délvidéki Ada kihágási bíróságának egyik dolgozója úgy gondolta, jobb helye lesz az ő zsebében a szabálysértést elkövető polgárok által befizetett pénzbírságoknak, a rendőrség ugyanakkor nem osztozott ezen véleményen.

A bíróságon hosszú évek óta alkalmazásban álló N. G. ellen eljárást indított a helyi rendőrség többrendbeli hivatali visszaélés, hivatalos dokumentumok meghamisításának és jogtalan haszonszerzés alapos gyanújának vádjával.

A rendőrség tájékoztatója szerint a hivatalnok az elmúlt három évben megtartotta azokat a pénzbírságokat, amelyeket az elítélt polgárok nála fizettek be akár gyorshajtás vagy hétvégi verekedés és más kihágási vétségek miatt. N. G. a gyanú szerint legalább 400 ezer dinár (több mint egymillió forint) értékben sikkasztott el pénzt a bíróságon.

(Délhír)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top