Ha szereted a kukoricapelyhet, de éppen diétázol, némi odafigyeléssel a kedvenc reggelidet sem kell nélkülöznöd! A következő 3 dologra ügyelj!
Rostbevitel növelése
A rostbevitel különösen a gluténérzékeny szervezet számára rendkívül fontos. A gluténmentes kukoricapehely mértékletes fogyasztása és a zöldségekben, gyümölcsökben gazdag étrend hozzájárul az optimális rostbevitelhez, így a megfelelő emésztéshez is. Finom, rostban gazdag és laktató reggelit készíthetsz 1 pohár natúr joghurt, 1 marék natúr kukoricapehely és 2 evőkanál aszalt gyümölcs összekeverésével.
Kiegyensúlyozott étrend
Szervezetünknek egyaránt szüksége van fehérjékre, szénhidrátokat és zsírokra is. Az egyik legfőbb szabály a mértékletesség, gluténérzékenység esetében pedig a változatos étrend kialakítása és az alternatívák megtalálása. A boltok polcain ma már találsz gluténmentes corn flakeset is, így, ha reggelire fogyasztod, egész nap egészségesen étkezel, ügyelsz a megfelelő folyadékbevitelre és rendszeresen mozogsz, szervezeted meghálálja a törődést.
Nyomelemek, vitaminok
A vitaminok, ásványi anyagok fontos szerepet töltenek be egész szervezetünk működésében. Ügyelj arra, hogy diéta idején olyan natúr corn flakes kerüljön a reggelizőasztalra, amely vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaz, így az energia mellett szervezeted vitamin- és ásványianyag-raktárait is könnyebben feltöltheted!