Alapos előkészületek
Első lépésben a csemegekukorica csövéről lefejtik a szemeket, durvára őrlik, majd körülbelül 2 órán keresztül magas hőmérsékleten gőzölik, főzik. Ezt követően egy óriási gépbe kerülnek, és a keverés, rázás hatására a szemek gömbölyű formát vesznek fel, hogy aztán apró gombócokként folytathassák útjukat.
A következő a korongforma kialakítása: A kis kukoricagombócokat két gigantikus méretű henger préseli korong alakúvá, majd futószalagon döcögnek tovább a kemencéhez. A kemencében enyhén összerázzák a pelyheket, hogy mindkét felük ropogósra süljön, így a kukoricapelyhek aranybarnára sülve hagyják el az izzasztóhelyiséget.
Tökéletes forma és vitaminok
Útjuk végéhez közeledve a kukoricapelyhek ismét egy futószalagra kerülnek, azonban innen csak a megfelelő méretűek juthatnak tovább. Ha ízesített, édesített a kukoricapehely, az út egy keverőgépbe vezet, ahol magas hőmérsékleten az íztől függően, fahéjjal, csokoládéporral, cukorral keverik össze a pelyheket.
Végső lépésként az ismételt szárítás következik, majd a vitaminok hozzáadása, amit egy óriási keverőgépben adagolnak, pontosabban fecskendeznek a kukoricapelyhekre, hogy nemcsak finom, de tápláló és vitaminban gazdag étel kerülhessen az asztalodra!