Életmód

Segítenél a nincstelen kisdiákokon?

Körkép a tanszergyűjtésekről egy olyan országban, ahol több iskolában is gondot jelent, hogy legyen elég WC-papír és takarítószer.

Az Abcúg szedte össze, milyen lehetőségei vannak azoknak a gyerekeknek a tanévkezdésre, akiknek gyakorlatilag semmijük sincs. Az látszik, hogy nyár végén nem könnyű megmozgatni az embereket, az Age of Hope alapítvány ezért inkább őszre időzíti a gyűjtőkampányát.

Nem pénzt gyűjtenek, hanem azt kérik, hogy aki segíteni szeretne, vásárolja meg az eszközöket, ők pedig ősszel elviszik azokat a borsodi rászoruló iskolásoknak. Tornaruha, fehér zokni, ceruza, színes ceruza, radír, tolltartó, iskolatáska – ezekre van a legnagyobb szükség. De ezen kívül van olyan iskola, ahol például Domestos vagy WC-papír sincs, így, amikor viszik a tanszereket, ezeket és tartós élelmiszereket is hozzácsapnak a csomagokhoz – írja az Abcúg cikke.

Az Igazgyöngy Alapítvány főleg szülőkön keresztül szervezi meg az iskolaszerek gyűjtését, ami a gyakorlatban úgy néz ki, hogy valaki felvállalja, hogy szól az osztályban, hogy aki biztosan új táskát, tolltartót vesz szeptemberre a gyerekének, az adja le, a még használható iskolaszerekkel együtt, hogy azoknak is legyen, akiknél szűkre szabott a beiskolázási keret. 

Szintén szervez tanszergyűjtést a Magyar Református Szeretetszolgálat, ők használt, de még jó állapotban levő iskolatáskákat és új taneszközöket is várnak. Országosan 21 gyűjtőponton fogadják az adományokat, augusztus utolsó hétvégéjén pedig több bevásárlóközpontba is kitelepülnek.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2012 óta minden augusztusban akciót indítanak, olyan családoknak segítenek, akiknek nemhogy a tolltartó, de a biztos lakhatás és az alapvető élelmiszerek beszerzése is mindennapi küzdelem. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top