Életmód

Kis híján összezúzták anyjuk csípőjét a rekorder hármas ikrek

A három baba közvetlenül a születése előtt kilenc kilót nyomott. Ezzel hivatalosan is ők lettek a világ második legnehezebb hármas ikrei.

“Mindannyian nagyon meglepődtünk, mikor kiderült, hogy milyen nehezek a babáim. Még az orvosunk is, aki a szülést megelőzően nem győzte hangsúlyozni, hogy a hármas ikrek esetében fennáll az extrém kis súllyal való születés veszélye” – nyilatkozta a Daily Mail című brit lapnak Kate Tipton, aki néhány héttel ezelőtt végül a világ második legnehezebb hármas ikreinek adott életet.

Kis híján összezúzták anyjuk csípőjét a rekorder hármas ikrek

“A várandósságom utolsó heteiben kezdtem azon gondolkodni, hogy a babák talán nem is olyan aprócskák, ahogy az orvos mondja” – tette hozzá a büszke anyuka, akiknek van már egy kilenc- és egy hatéves lánya is. Kate elárulta, csak utólag tudta meg, hogy a meglepően nagy súllyal születő ikrek az ő egészségét is veszélyeztették: “Az orvosom elmondta, hogy ha egy héttel később születnek, könnyen összeroppanthatták volna a csípőcsontomat.”

Kis híján összezúzták anyjuk csípőjét a rekorder hármas ikrek

A rekorder babákat egyébként nagy üdvrivalgás fogadta a szülőszobában. Nemcsak a család, de az orvosok is csodájukra jártak. “25 éves praxisom alatt nem láttam még csak hasonlót sem” – nyilatkozta Kate orvosa. Noha jóval a szülés kiírt időpontja előtt jöttek a világra, a babák teljesen egészségesek, és néhány napnyi kórházi tartózkodás után haza is mehettek szüleikkel.

Olvass még többet hármas ikrekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top