Életmód

Boldogságtól gyógyulnak a gyerekek Zalaszabarban

Állandó egészségügyi felügyelet mellett nyaralhatnak a Gyógyuló Holnapocska táborban a betegségükből felépülő gyerekek, így ők is úgy élvezhetik a nyarat, mint egészséges társaik.

Öt éve már, hogy Zalaszabarban táborokat szerveznek a Holnapocska Táborban betegségükből gyógyuló gyermekeknek. A kalandtáborban huszonnégy órás egészségügyi felügyelet mellett, pedagógusok és önkéntesek vezetésével, játék és szórakozás közben, a kalandok segítségével gyógyulnak a gyerekek, ugyanúgy élvezik a nyarat, mint egészséges társaik.

A legutóbbi táborban a budapesti Bethesda Kórház égéssérült osztályáról harmincnyolc gyerek élvezhette a  kötélpályás kalandpark, a beltéri csúszdapark és a hófánk pálya adta örömöket. Meglátogatta őket az éppen 20. születésnapját ünneplő Alma együttes is, akik pár nappal a fellépés előtt szereztek tudomást a Gyógyuló Holnapocska tábor létezéséről, egy közös bulira pedig azonnal igent mondtak.

Boldogságtól gyógyulnak a gyerekek Zalaszabarban

A program szakmai főtanácsadója, Dr. Garami Miklós a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikájának igazgatóhelyettese, egyetemi docense biztosítja a Gyógyuló Holnapocska táborok ideje alatt a szakmai-orvosi hátteret. 

“Végre ő kerül a középpontba és nem a betegségről szól ez a pár nap, hanem az igazi élményről, arról a gyerekkorról szól, amit a betegség elvesz tőlük.”

– foglalta össze a Kanizsa TV-nek a táborok lényegét Dr. Garami Miklós.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top