Életmód

Botrányt okozott a szexista szuperhősös póló

Egy nemzetközi áruházlánc webshopjában jelent meg egy póló, amelynek felirata elég markánsan kijelöli, hogy mi a nők dolga. Az internetezők kiakadtak.

A Target áruházlánc ausztrál oldalára került fel az alábbi póló, amelyen a jól ismert Batman-logó, illetve egy lista szerepel, amely Batgirl napi teendőit sorolja fel. A házimunka nagy részét sajnos még mindig a nők végzik, így nem meglepő, hogy a lista első két tétele a szuperhős köpenyének kitisztítása, illetve a Batmobil lemosása. A bűnüldözés, illetve a világ megmentése csak ezután következik.

Csak, hogy mindenki tudja, hol a (szuperhős)nők helye... (Fotó: Target)
Csak hogy mindenki tudja, hol a (szuperhős)nők helye… (Fotó: Target)

A póló láttán többen felháborodtak és bombázni kezdték a Target ügyfélszolgálatát, arról érdeklődve, hogy vajon miért gondolták jó ötletnek egy olyan póló piacra dobását, amely a nem kívánt sztereotípiákat erősíti a nőkkel kapcsolatban.

“Felháborító, hogy a lányaink számára olyan jövőképet festenek, amelyben előbb el kell végezniük a házimunkát és csak utána menthetik meg a világot – írta az egyik kommentelő. – A dolgozó anyák a mai napig több házimunkát végeznek el, mint párjaik, így semmi szükség arra, hogy ezt az egyenlőtlenséget továbbra is fenntartsuk.”

A Target képviselője a Facebookon reagálva azt írta, a cégnek nem állt szándékában, hogy bárkit megsértsenek a pólóval, ezért tájékoztatták a cégvezetést az üggyel kapcsolatban. Ennek meglehetett a hatása, a botrányt okozó pólót ugyanis, úgy tűnik, eltávolították a Target kínálatából.

További cikkek szexizmusról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top