Életmód

Ettől a kávétól garantáltan kipattan a szemed!

Egy ausztrál cég annyira durva kávét hozott össze, hogy abból két csésze már halálos lehet. Szívbetegeknek nem is ajánlják.

Az adelaide-i székhelyű Viscous Coffee Asskicker nevű kávéja nem árul zsákbamacskát. Egyetlen csészében ugyanis nem kevesebb, mint öt gramm koffein található, ez úgy 80 eszpresszónak felel meg. Ekkora mennyiség a koffeinből a halálos adag körülbelül felét jelenti egy egészséges felnőtt számára. A kávézó fel is hívja a figyelmet, hogy az italt nem ajánlják szívbetegeknek és vérnyomásproblémákkal küzdőknek.

Ettől a kávétól garantáltan kipattan a szemed!

Steve Benington, a Viscous Coffee tulajdonosa szerint egy csésze Asskicker kávé elfogyasztása után 12–18 órán keresztül lehet folyamatosan pörögni. Az italt azonban nem szabad egyszerre lehúzni, Benington körülbelül négy óra alatt javasolja elfogyasztani kreálmányát.

Az ötlet akkor jött, amikor egy ápolónő azt kérte a tulajdonostól, hogy adjon neki valamit, amivel ébren tud maradni egy nem várt éjszakai műszak során. “Az akkori változat kicsit erősebb volt, a vevő két napon át fogyasztotta és három egész napot bírt ki ébren” – mondta Benington egy helyi blognak nyilatkozva. Az Asskicker receptje ezután született meg: négy ristrettót, nyolc, 48 órán át készített kávéból fagyasztott jégkockát, valamint közel másfél deci 10 napon át készülő hideg kávét tartalmaz. A tulajdonos szerint minden egyes jégkocka önmagában két eszpresszónyi koffeint tartalmaz.
Ahogy a rendkívül erős kávé híre elterjedt a városban, egyre több egyetemista kereste fel a Viscous Coffeet.

Nem ajánlott így fogyasztani!
Nem ajánlott így fogyasztani!

“Először mindenkivel beszélgetek egy kicsit, hogy tudják, mit csinálnak, van, aki azt gondolja, hogy megpróbálom lebeszélni” – magyarázta Benington. “Ez egy rendkívül jó minőségű és finom kávé, és éppen ez a probléma: nehéz olyan hosszú idő alatt meginni, ahogy kellene.”

Benington szerint sokan imádják az Asskickert, mások viszont nem bírják a rendkívül magas koffeintartalmat. Táplálkozási szakértők fel is emelték a szavukat az itallal szemben: Tanya Lewis dietetikus nagyon kockázatosnak nevezte a szuperkávé fogyasztását, hozzátéve, hogy a koffein valójában egy drog, amelyet tisztelni kellene, nem pedig eltúlozni a bevitelét.

További cikkek kávéról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top