Életmód

7 tipp, hogy egyszerűbben élj

Ha te is azt vallod, hogy a kevesebb több, tetszeni fog a minimalista életstílus. Most néhány lépéssel segítünk közelebb kerülni hozzá!

Hallottál már a minimalista mozgalomról? A 21. században formálódott életstílus hívei nem találták fel a spanyolviaszt, mindössze egy nagy igazság kiaknázására tettek kísérletet. Ez pedig nem más, mint hogy a kevesebb több. A minimalisták szerint a boldog élethez elegendők a legfontosabb szükségletek a matériák halmozása pedig csak bonyolítja a mindennapjainkat. Ha neked is szimpatikus a minimalista életstílus, íme 7 lépés, hogyan válhatsz a követőjévé!

7 tipp, hogy egyszerűbben élj

1. Készíts listát a felesleges dolgokról

Írd fel az összes olyan tárgyat a környezetedből, amit nem használsz.

2. Ne duplázz

Ne halmozd ugyanazokat a dolgokat! Valójában hány farmernadrágra van szükséged? Nem hisszük, hogy négyre.

3. A papíroknak végük

A hivatalos dokumentumokat vagy az egyetemi jegyzeteidet tárold online. Ne halmozd a papírokat!

4. Étkezz egyszerűbben

Tudtunkkal nem közeleg háború, ezért felesleges úgy betáraznod élelemből, mintha a világvégére készülnél. Igyekezz mindig annyi ételt venni, amit éppen pár nap alatt megeszel, így kevesebb végzi a szemétben is.

5. Minimalizáld a gardróbot

Ez lesz a legnehezebb lépés: nézd át alaposan a szekrényed és tényleg, őszintén valld be, mi az, ami már legalább 1 éve nem volt rajtad. Itt az ideje megszabadulni tőle. Alapozd a ruhatárad alapvető, jól kombinálható darabokra.

6. Tarts rendet

Minél kevesebb apró-cseprő dolgod van, annál könnyebb lesz!

7. Engedd el

A felesleges gondolatoktól ugyanúgy szabadítsd meg magad, mint a tárgyaktól!

 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top