Életmód

Eluralkodik a bohócpánik az Egyesült Államokon

Nem tudjuk, mitől lehet, de a tengerentúlon egyre-másra kapnak el a rendőrök olyan embereket, akik egymástól függetlenül, bohócnak öltözve ijesztgetik a többieket.

Eddig 12 államból érkeztek hírek csak az idén, hogy a békés polgárokat rémisztgető bohócokat tartóztattak le a rendőrök. Van olyan bohóc, aki csak áll egy utcasarkon és bámulja az elhaladókat, van, aki autóban ülve járkál körbe, és van olyan, aki egy sötét erdő fái között fel-feltűnve riogatja a mit sem sejtő embereket.

Az egész augusztusban kezdődött, amikor Dél-Karolinában több jelmezes alakról is érkeztek bejelentések, akik gyerekeket próbálnak az erdőbe csalogatni, de olyan is volt, aki csak fél éjszaka egy adott utcasarkon ácsorogva vívta ki a környékbeliek aggodalmát.

A szakértők szerint mostanra már beindult az úgynevezett “copycat effect”, vagyis hogy egy jellegzetes bűncselekmény után mások is megpróbálkoznak ugyanazzal a módszerrel. Mostanra már többek között Alabamában, Georgiában, Maryland, New Jersey, Észak-Karolina és Pennsylvania államokban riasztották a rendőröket ijesztgető bohócokhoz.

A jelenség már Európába is átterjedt: ezt a bohócot Northamptonban fotózták (Fotó: Tumblr)
A jelenség már Európába is átterjedt: ezt a bohócot Northamptonban fotózták (Fotó: Tumblr)

Az esetek annyira elterjedtek, hogy már elég csak a bohócok hírével riogatni, és már indulnak is a rendőrök. Az egyik legbizarrabb  ilyen eset a georgiai LaGrange városában történt, ahol a helyi rendőrőrs Facebook-oldalára is kikerült az eset leírása.

“Szeptember 14-én a Troup megyei seriff hivatalának nyomozói kiszálltak a Hammet Road 3483 címre, miután bejelentés érkezett, hogy ismeretlen személyek bohócnak öltözve állnak egy fehér furgon mellett. A rendőrök a helyszínen felvették a kapcsolatot a furgon sofőrjével, aki azt mondta, hogy elfogyott az üzemanyaga. A rendőrök átkutatták a furgont, de semmilyen jelmezt vagy egyéb tárgyat nem találtak.”

A rendőröket a 26 éves Brandon Jerome Moody értesítette. Miután a nyomozók felkeresték, rövid idő után kiderült, hogy ugyan valóban látta, hogy a furgonban bohócok tartózkodnak, de az eset egy nappal korábban történt. Amikor felhívta a rendőröket, akkor csak blöffölt, mivel látta, hogy a fehér furgon még mindig a környékükön parkol. Őt téves riasztásért és az igazságszolgáltatás munkájának akadályozásáért őrizetbe vették.

De tényleg, nem tudja valaki, hogy mi ez a bohócmánia Amerikában?

További cikkek bohócokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top