Életmód

3 trükk, amivel sokkal eredményesebben tanulhatsz majd

Mindenki irigyli azokat, akik gyorsan tanulnak és minden helyzetben vág az agyuk, de néhány tükkel mi is feljeszthetjük tanulási képességeinket! Mutatjuk is, hogyan.

1. Írd le!

Vannak, akik arra esküsznek, hogy újra és újra elolvassák a megjegyzésre váró tananyagot, de sokkal jobban járhatunk, ha jegyzeteket készítünk belőle. A legjobb, ha kézzel készítünk feljegyzéseket, ezzel elmélyítjük a tudást, és sokkal egyszerűbben memorizálhatjuk majd az anyagot.

3 trükk, amivel sokkal eredményesebben tanulhatsz majd

2. Olvasni, olvasni, olvasni

Közhely, de akkor is nagyon fontos kihangsúlyozni: az olvasás rengeteget segíthet nekünk abban, hogy fejlődjön agyunk, és pontosabban, gyorsabban, eredményesebben tanulhassunk. Minél többet olvasol, az elméd annál könnyebben fogadja majd be az írott információt, ráadásul minél többet olvasunk, annál gyorsabbak is leszünk, ezért a rengeteg olvasás sokat segíthet abban is, hogy tanulási készségeink fejlődjenek.

3. Add tovább…!

A tanulás legjobb módja, ha elismételjük az információt, lehetőleg úgy, hogy a befogadásra váró anyagot megpróbáljuk átadni valakinek, mintha meg akarnánk tanítani őt. Ráadásul a legjobb, hogy így valaki másnak is segíthetünk!

LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top