Életmód

Egy plus size modell fontos sztorja áll az új Barbie baba mögött

A Barbie végre nem betegesen vékony derekú, aránytalanul karcsú figura – ezúttal ugyanis egy valódi nőről mintázták. Nem is akárkiről.

Egy ideje már a legendás és feministák által gyakran támadott Barbie babát gyártó Mattelnek sem volt más választása, mint hogy bekapcsolódjon a pozitív testképet és diverzitást hirdető mozgalomba: ekkor jelentek meg az arányosabb és változatosabb, különböző bőr- és hajszínekben készülő Barbie-k.

Az persze nem változott, hogy Barbie – legyen fekete vagy rézbőrű – mindig ugyanaz a magas és karcsú, hamis testképet hirdető figura, mint ami eddig volt – egészen mostanáig. Ezúttal ugyanis az ismert plus size modellről, Ashley Grahamről mintázták a babát, ami így sokkal életszerűbb, és bizonyára sokak számára sokkal szerethetőbb játék lett.

Egy plus size mdell fontos sztorja áll az új Barbie baba mögött 

Graham volt az első plus size modell, aki bikinire vetkőzhetett a Sports Illustrated magazinban, és egyébként is híres arról, hogy mindenhol a pozitív testképet és az önelfogadást népszerűsíti.

Graham állítólag a Mattellel együttműködve kikötötte, hogy a róla mintázott babának mindenképp érjenek össze combjai, és egyébként nagyon elégedett a kerek formájú, mégis dögös Barbie-val.

A baba a Mattel “Sheroes” női hősöket megmintázó projektjének keretei között jött létre, egyelőre kereskedelmi forgalomban még nem kapható, de ez elvileg csak idő kérdése.

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top