Életmód

Öt betegség, amire gyógyír a harkányi termálvíz

A harkányi gyógyvíz a kénes vizek családjába tartozik, és gyógyító erejét is elsősorban ettől a kémiai anyagtól nyeri. A kén ugyanis erőteljes izomlazító és értágító hatású, kedvezően befolyásolja a sejtes immunfunkciót, és csökkenti a különféle gyulladásokat. Az ilyen gyógyvizekre mindenhol a világon komplex orvosi szolgáltatások épülnek – nincs ez másként Harkányban sem. Lássuk, milyen bajainkra is lehet gyógyír ez a baranyai kénes gyógyvíz!

 

Megfiatalodnak az ízületek

Kéntartalmú gyógyvízként a harkányi fürdő kifejezetten jótékonyan hat a különféle ízületi panaszokra. Az idő múlásával ugyanis a teherviselő ízületeink – a csípők, térdek, bokák – üvegporcai lassanként elkopnak és tönkremennek, ami fájdalommal, duzzanatokkal és rosszabb esetben mozgáskorlátozottsággal jár. A porcot alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülésében, pótlásában jut fontos szerephez az itteni gyógyvízben található kén, amely bizonyítottan be is épül a porcokba.

A meddőségre is gyógyír lehet

A kén a nőgyógyászati problémákra is jótékony hatással van, a harkányi víz ezen belül pedig klinikailag is bizonyítottan segít a meddőség egyes formáiban, az endometriózis kiegészítő kezelésében, a legkülönbözőbb eredetű krónikus kismedencei gyulladásokban és
összenövésekben, kismedencei fájdalmakban, valamint a menopauza okozta társult betegségek kiegészítő kezelésében. A fürdő gyógyító hatással van a nőgyógyászati gyulladásokra is, sőt akár meg is szüntetheti a gyulladás okozta sterilitást. Korábbi vizsgálatok szerint az itt kezelt meddő nők 30 százaléka esett teherbe!

Segít a pikkelysömörön

A harkányi gyógyfürdőkórház kutatásai során a pszoriázis, vagyis a pikkelysömör kezelésében is sikereket értek el. A klinikai vizsgálatok azt igazolták, hogy az önmagában vagy más terápiás modulokkal kombinálva alkalmazott harkányi gyógyvizes fürdőterápia kedvező hatással jár a bőrtünetek csökkentésében.

Öt betegség, amire gyógyír a harkányi termálvíz

Értágító és koleszterinszint-csökkentő

A víz kéntartalmának hatására az erek kéntartalma fokozódik, amivel együtt jár a koleszterinszint csökkenése is. Ezért a kénes fürdő az érelmeszesedés, és ezen kívül szív- és érrendszeri problémák megelőzésében is kedvező eredményekkel járhat. A gyógyvíz hatására az erek tágulékonysága javul, és ezzel együtt felpezsdül a vérkeringés is, ami áttételesen a többi szerv egészségére és anyagcseréjére is kedvező hatással bír.

Emésztésjavító ivókúra

A harkányi gyógyvíz belső, ivókúra jellegű alkalmazása magában, illetve a külső gyógyvizes kezelések kiegészítéseként is használható, utóbbi esetben az ivókúra révén az ásványi anyagok és a kén hatékonyabban szívódnak fel a szervezetben, ami akár a gyógyulást is felgyorsíthatja. A harkányi gyógyvíz összetételének köszönhetően javítja az emésztést, fokozza az anyagcserét, csökkenti a vérnyomást és a vércukorszintet, beépül a porcokba, megelőzi az érelmeszesedést, illetve értágító hatással is bír. Ezeket a kedvező hatásokat az ivókúra során is megtapasztalhatjuk.

Még több wellness és fürdő az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top