Életmód

7 tudományosan igazolt jel, hogy átlagon felüli az intelligenciád

Mindig késésben vagy, lusta vagy és rendetlen? A tudósok szerint okosabb vagy az átlagnál!

 Meglepő tulajdonságokról derítették ki a tudósok, hogy az átlagon felüli intelligencia jelei lehetnek. Általában a késésre, a rendetlenségre és az aggódásra nem pozitív jellemzőkként gondolunk, mégis többek között ezek jelzik, ha valaki okosabb, mint az ember többsége. Teszteld magad most te is!

1. Kevésbé követed a hagyományokat

A hagyományokhoz való merev ragaszkodás gyakran kéz a kézben jár a dobozban gondolkozással. A nyitottság, a befogadószellem pedig a magasabb intelligenciával.

2. Szívesebben vagy egyedül

A British Journal of Psychology folyóirat egy friss tanulmánya szerint az aktív társadalmi élet nem tesz boldogabbá. Az introvertált személyiségtípusú emberek általában magasabb eredményt érnek el az intelligenciateszteken is.

7 tudományosan igazolt jel, hogy átlagon felüli az intelligenciád

3. Rendetlen vagy

Láttál már olyan kreatív műhelyt, ahol katonás rend honolt? Az inspirációhoz, a gondolkodáshoz szükség van legalább egy kis egészséges kupira. Megjegyzendő, hogy a másik véglet, a káosz is gátolja a hatékony munkát.

4. Könnyen elkalandoznak a gondolataid

A tudomány szerint minél intelligensebb valaki, annál nehezebben összpontosít egyetlen dologra. A kulcs, hogy ilyenkor ne a mobilodon kezdj pötyögni, hanem egy másik, értelmes fókuszpontot találj.

5. Sokat aggódsz

A híres bibliai idézet úgy tartja, “boldogok a lelki szegények”. Van benne igazság: minél többet tudsz, minél szélesebb a látószöged, annál több okot találsz a stresszre és a szorongásra.

6. Káromkodsz és későn fekszel

Meglepő módon ez a két rossz szokás, a káromkodás és a késő estig ébren maradás, ami gyerekkorunk óta tiltott gyümölcsnek számít, pszichológusok által alátámasztott jele a magasabb intelligenciának.

7. Lusta vagy

A lustaságot a kutatók  a nehéz elköteleződéssel állították párhuzamba. Azaz: ha nem tudsz kötődni egy cselekvéshez, mert nehezen látod meg benne az értelmét, inkább kihagyod. Ez viszont arra utal, hogy elgondolkoztál, miért jó, hasznos, értelmes az adott dolog – tehát olyanokat is megkérdőjelezel, amiket a többség nem.

MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top