Életmód

5 nyomós ok, amiért harkányi vízzel érdemes kúrálni magad

Számtalan nagyszerű gyógyfürdő található Magyarországon, de talán mind között a legkülönlegesebb vize a harkányinak van. Összegyűjtöttünk öt nyomós érvet, amiért itt érdemes gyógykezeltetned magad!
5 nyomós ok, amiért harkányi vízzel érdemes kúrálni magad

 

Olyan mint a Holt-tenger, csak jobb

A harkányi gyógyvíz hatása a holt-tengeriéhez hasonló, de ebben az ionokban gazdag vízben sokkal nagyobb mennyiségben találhatók meg a gyógyhatású ásványi anyagok. Ezek közül az oldott karbonil-szulfid és kén a legfontosabb, amely vízben és a levegőn oxidálódva aktív szabadgyök-fogóként és antioxidánsként fejtenek ki sejtszintű biológiai hatást.

Meddőségre is ajánlott

A harkányi gyógyvíz igazoltan jó hatással van különféle nőgyógyászati panaszokra – például kismedencei fájdalmakra, gyulladásokra vagy a menopauzához kapcsolódó panaszokra – de sok nő nem ezért jár ide, hanem mert ez a víz a meddőség ellen is kiváló. Korábbi vizsgálatok szerint az itt kezelt meddő nők 30%-a esett teherbe!

Pikkelysömör ellen kiváló

A fürdő vizét és annak lehetséges gyógyhatásait folyamatosan kutatják különféle tudományos projektek keretein belül Harkányban. Így felfigyeltek arra is, hogy kiválóan kezelhetők vele pikkelysömörrel kapcsolatos problémák, hiszen a gyógyvizes kúrák eltávolítják a bőrről az irritánsokat és allergéneket, megszabadítja a bőrt a pikkelyektől, és a fürdő után a betegségre alkalmazott kenőcsök is jobban felszívódnak.

5 nyomós ok, amiért harkányi vízzel érdemes kúrálni magad

 

Karbantartja az ereket és a koleszterint

A vízből felszívódó kén hatékonyan beépül az erekbe, amitől egyúttal csökken a koleszterinszint is, vagyis a harkányi a kénes fürdő az érelmeszesedés, valamint a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében is hatásos. A gyógyvíztől javul az erek tágulékonysága, és ezzel együtt felpezsdül a vérkeringés is, ami áttételesen a többi szerv egészségére és anyagcseréjére is kedvező hatással bír.

Meg is ihatod

A harkányi gyógyvíz meg is iható, ráadásul így az ásványi anyagok és a kén hatékonyabban szívódnak fel a szervezetben, ami akár a gyógyulást is felgyorsíthatja. Az ivókúrák hatására javul az emésztés, felgyorsul az anyagcsere, csökken a vérnyomás és a vércukorszint, ráadásul az értékes ásványi anyagok beépülnek a porcokba, amitől az ízületi panaszok is javulnak.

Még több wellness és fürdő az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top