Minden életkorra hatékony edzésmódszerek

nlc | 2017. Január 11.
Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen edzésmódszerrel szeretnénk fittek maradni. Íme néhány olyan, ami minden életkorban használható.

Az edzés az egész szervezetre hatással van. De bizonyos edzésmódszerek, mint a súlyzózás vagy a futás, idővel az ízületek, izmok és csontok károsodásával járhat.

Íme azok az edzésmódszerek, amelyek minden életkorban csak jótékony hatással bírnak.

Tajcsi

Lassú, de pontos mozdulatok jellemzik a tajcsit, ami rendkívül jól égeti a kalóriákat, izmokat épít, mégsem károsítja az ízületeket vagy az izmokat. Növeli a pulzusszámot és élénkíti a vérkeringést. Folyamatos mozgása pedig növeli az állóképességet és az energiát.

Jóga
Igaz, hogy van néhány trükkösebb jógapóz, ami csak a gyakorlottabbaknak ajánlott, de általánosságban elmondható, hogy a jóga mindenkinek való. Élénkíti a vérkeringést, és rugalmassá teszi az izmokat és az ízületeket, sőt a csontoknak is kifejezetten jót tesz. Ami pedig a legjobb benne, hogy olyan egészségügyi problémákra is bizonyítottan hatásos, mint a magas vérnyomás, az alváshiány és az izomkeménység.

Vízi aerobik
A lehető legkevésbé terheli az ízületeket, de kellő ellenállást biztosít a testnek és a szívnek, hogy rengeteg kalóriát égethess el vele. A vízben történő lassú mozgás 30-45 perc alatt körülbelül 333 kalóriát éget el. A bónusz pedig az, hogy a medencében történő mozgás javítja a tüdő működését.

Olvass tovább edzés témában az NLCafén!

Care2

Exit mobile version