Életmód

Együtt 391 évesek a testvérek

Minden bizonnyal ők a világon a legidősebb testvérek.

Négy brit testvér, a 96 éves Gladys Camp, a 93 éves Phyllis Friend és a 101 éves ikerpár, Doris Latham és Freda Latham együttes életkora 391 év, ezzel lekörözik a jelenlegi Guinness-rekorder testvéreket, akik közösen “csak” 388 évesek. A nővérek épp ezért elhatározták, hogy jelentkeznek a Guinness bizottságnál, hogy a világ legidősebb testvéreiként bekerülhessenek a rekordok könyvébe.

Együtt 391 évesek a testvérek

A testvérek szerint a hosszú élet egyik titka az egészséges étrend és hogy kerülni kell a fűszeres ételeket. Mint mondták, sok nehéz időszakon mentek keresztül, amikor, ha akartak volna sem juthattak volna egészségtelen ételekhez, helyette házilag termesztett zöldségeket fogyasztottak, és többek között ennek tudják be, hogy ilyen magas életkort éltek meg. A másik kulcs a hosszú élethez az egyszerűség. “Biztos vagyok benne. Így nevelkedtünk. Manapság túlbonyolítják a dolgokat és nem hiszem, hogy ez túl jó”  véli Gladys.

Eredetileg egyébként hatan voltak nővérek és a két már elhunyt testvérük is közel 100 éves koráig élt.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top