Életmód

A 33 éves nőknek a legjobb a szex

Nem a vad húszas éveinkben, hanem 33 éves korunkra élvezzük leginkább a szexet – derült ki egy új kutatásból.

A legújabb Bridget Jones-film kapcsán (amiben Bridget véletlenül pont 33 éves) 1000 nőt kérdeztek szexuális életük és életkoruk összefüggéséről, így derült fény a bűvös számra. 

Kapásból talán azt gondolnánk, hogy a kalandoktól hemzsegő húszas éveinkben van részünk a legjobb szexben, de a kutatások alapján egyértelműnek tűnik, hogy csak 30 után kezdődik az igazi móka. 

A 33 éves nőknek a legjobb a szex 

A legtöbb nő (a kutatásban résztvevő brit nők) arról számoltak be, hogy 30 éves korukra értek el szexuális életük csúcspontjára – már ami a minőséget illeti. A háttérben álló okokat kitalálni persze nem túl bonyolult: tény, hogy húszévesen többet bulizik az ember, de akkor még sokkal kevésbé tudatos és magabiztos ahhoz, hogy a szexben is határozott legyen. A húszas évek inkább a kísérletezés időszakát jelentik, 30-ra már pontosan tudjuk, mit és hogyan szeretünk.

A kamaszkorban és a húszas évek első szakaszában állítólag csak a nők 30%-a jut el az orgazmusig a vaginális közösülés közben, ráadásul egy 2016-os tanulmány szerint a nők 64%-a a 30-as éveiben érezte magát a leginkább magabiztosnak. Szóval tényleg nem csak a húszéveseké…

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top