Életmód

7 milliárd forintért eladó a korábbi magyar államfői rezidencia

Eladó a Tildy-palota az Andrássy úton, amelyben az egykori kormány- és államfő lakott. Most négy luxuslakás van benne.

Potom 22 millió euróért árulják Tildy Zoltán egykori miniszterelnök és köztársasági elnök rezidenciáját, amely az Andrássy úton áll. A Bors vette észre a hirdetést, mely szerint “a ház eredetileg Feszty Adolf építész tervei szerint, és irányításával épült 1881–1883 között Herzl Tivadar megrendelésére. A tulajdonosok között voltak a Koháry család és a Szász-Coburg-gothai hercegek. 1945–46 között itt élt Magyarország miniszterelnöke, Tildy Zoltán, ekkor ideiglenes kormányfői rezidenciává minősítették”. 

Ennyi pénzért igazából négy darab, egyenként 400 négyzetméteres luxuslakást kaphatunk, lakásonként nagy nappalival, nagy ebédlővel, 5 hálószobával, ahol minden hálóhoz saját gardrób és fürdőszoba tartozik. A ház alagsorában wellnessrészleget és borospincét alakítottak ki.

A teremgarázsban nyolc autó parkolhat, az épület belső kertjében pedig szökőkút van lugassal és pihenőpadokkal – írja a Bors.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top