Életmód

5 dolog, amit tudnod kell, ha egy introvertáltba szerettél bele

Extrovertált személyiségként gyakran furcsának és idegennek találhatjuk egy introvertált viselkedését, de ha igazán szeretjük az illetőt, meg kell tanulnunk kicsit alkalmazkodni hozzá, és ami még fontosabb: megérteni őt!

1. Ne sértődj meg, ha egyedül akar lenni

Az extrovertáltak világában az “egyedül akarok lenni” gyakorlatilag a szakítás előszobája. Pedig egy introvertált számára ez csak a természetes feltöltődés ideje: miután bizonyos időt társaságban töltött, szüksége van rá, hogy kiélvezze a magányát.

2. Felejtsd el a csevegést!

Az introvertáltak nem túl jók a felületes csevegésben, szóval ne vedd magadra, ha szűkszavúan reagál néhány közepesen érdekes munkahelyi sztoridra. Mély, tartalmas beszélgetésekben tudnak igazán kibontakozni!

3. Lassan nyílnak

Az igazán extrovertált emberek gyakran egy közös bulizás után is úgy érzik, hogy életre szóló kapcsot alakítottak ki egy más emberrel. Egy befelé forduló, introvertált ember számára ehhez idő kell – méghozzá elég sok. Légy vele türelmes, hidd el, nagyon megéri!

5 dolog, amit tudnod kell, ha egy introvertáltba szerettél bele 

4. Ne próbáld megváltoztatni…

Egy introvertált soha nem lesz hangos, percek alatt oldott partikirály, ezt ne várjuk el tőle. Fogadjuk el, hogy csendesebb, hogy magának való, és semmiképpen ne vessük a szemére ezeket a tulajdonságait.

5. …Azért néha jól jön egy kis lökés

Ez persze nem jelenti azt, hogy néha ne segíthetnénk nekik kilépni kicsit a komfortzónájukból, amihez hajlamosak ragaszkodni. Mutassunk meg új dolgokat, de fogadjuk el, ha a másiknak ezek nem kellemesek.

 

Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top