Életmód

Bizarr házi kedvenceket választanak újabban az osztrákok

Meglehetősen szokatlan, már-már bizarr házi kedvenceket tartanak újabban az osztrák lakásokban. A hatalmas faládák lakói rendkívül hasznosak, de azért kicsit furcsa, hogy a lakásban a helyük.

Az osztrákok meglehetősen szokatlan házi kedvencekkel osztják meg otthonaikat. A furcsa újításra ugyanakkor nyomós érvet sorakoztatnak.

A bécsiek számára az utóbbi időben egyre fontosabbá vált a környezetvédelem, ezért egyre környezettudatosabb életmódot is folytatnak. Napról napra nő azoknak a lakásoknak a száma, ahol hatalmas hokedlire emlékeztető dobozt állítanak az egyik helységbe, jellemzően a konyhába vagy a folyosóra. A ládákban pedig nyüzsögnek a giliszták, amelyek az olyan konyhai zöldhulladékból, mint az almahéj, a kávézacc, vagy épp a használhatatlan salátalevelek, értékes gilisztahumuszt állítanak elő. A tápanyagban gazdag komposztot a a balkonnövények vagy a teraszon termelt zöldségek fejlődéséhez használják fel.

Az ülőalkalmatosságnak is kiváló, tetejükön kárpitozott ládákat egy felső-ausztriai testvérpár, David és Thomas Witzeneder gyártják, akik Bécsbe költözve megelégelték, hogy a zöldhulladék rendre a kommunális szemétben landol. Az újdonsült házi kedvenceket különböző trágyagilisztafajokból állítják össze, melyek száma a jól kezelt ládában három hónap alatt megduplázódik.

Azért bízunk benne, a giliszták nem másznak ki éjnek évadján a ládákból.

A bútornak beillő faláda nem használt holmikat, hanem gilisztákat rejt
A bútornak beillő faláda nem használt holmikat, hanem gilisztákat rejt

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top