Életmód

Itt a NAV megelőző fegyvere, az adótraffipax

Saját dolgát könnyíti meg az adóhatóság azzal, hogy közzéteszi azokat a helyszíneket, ahol biztosan adóellenőrzés várható.

Ezentúl rendszeresen nyilvánosságra hozza honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hol kell számítani célirányos ellenőrzésekre, így megyéről megyére követhető lesz, hogy hol jelennek meg biztosan az adóellenőrök. Tállai András, az adóhatóságot irányító államtitkár szerint az úgynevezett adótraffipaxnak megelőző hatása lesz, hiszen a korábban előre jelzett akciókban minimálisra csökkent a szabálytalanságon ért vállalkozások száma.

A NAV az előre bejelentett ellenőrzésekkel arra igyekszik ösztönözni a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket.

 

Persze nem szabad elkényelmesedniük a cégeknek, Tállai szerint az adótraffipax nem zárja ki azt, hogy a megjelölt helyszíneken kívül is ellenőrizzenek a NAV munkatársai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top