Sajtos marhasteak salátával
Steak hozzávalói
- 2 szelet bélszín
- 4-5 krumpli
- 2 hagyma
- só, bors
- olaj
- 10 dkg finom sajt
Saláta hozzávalói:
- nagy adag vegyes saláta ízlés szerint
- koktélparadicsom
- pritaminpaprika
- lila hagyma
A krumplit főzd meg sós vízben. A hagymát fonnyaszd kevés olajon. Ha elkészült, a krumplit és a hagymát összekeverve sózd és borsozd, majd pirítsd meg a sütőben. A steakhez a húst süsd meg kevés olajon, mindkét oldalát 3-3 percig. Aztán vágd a húst csíkokra, reszeld rá a sajtot, és tedd vissza a sütőbe pár percre. A saláta hozzávalóit rakd össze. A fogyókúrázók a krumplis köretet és a sajtot elhagyhatják.
Feta sajtos zöldborsókrémleves
Hozzávalók:
- 400 g zöldborsó
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldségalaplé
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- 5 dkg feta sajt
- fél kávéskanál őrölt szerecsendió
Vágd fel a hagymát és 2 evőkanál olajon párold meg. Tedd hozzá a borsót és öntsd rá a zöldségalaplevet. Reszeld bele a fokhagymát, sózd, borsozd az ételt. Add hozzá a szerecsendiót is. Ha megfőtt a borsó, turmixold össze az egészet. Tálald fetasajttal.
Egyben sült csirke vegyes salátával
- 1 egész csirke
- olívaolaj
- só
- saláta
- paradicsom
- uborka
- répa
- káposzta
Ez a világ legegyszerűbb receptjeinek egyike, mégis a legfinomabb vacsoráid közé sorolod majd. Mivel könnyű elkészíteni, nem is lesz vele sok gondod. A csirkét kend meg olívaolajjal, sózd be mindenütt, majd tedd az olajjal kikent sütőbe. Önts alá kb. 1 deci vizet, és alufóliával borítsd be a tepsit. A csirkét tedd be 180 fokra, és süsd, amíg meg át nem puhult. Amikor leveszed róla a fóliát, vigyázz, a kicsapó gőz meg ne égesse a kezed!
Ha elkészült a csirke, vedd le róla a borítást, és tedd vissza a sütőbe 200 fokra, és addig süsd, amíg szépen meg nem pirul. A salátát, amelynek az alapanyagát magad is megválaszthatod, állítsd össze, és ha belefér az étrendedbe, ízesítsd öntettel. De anélkül fogyasztva is mennyei lesz ropogós csirkével.