Életmód

Tehénölelés a legújabb terápiás módszer

A tehenek közelsége állítólag remekül oldja a stresszt, ráadásul amúgy is elég aranyos állatok.

Tehenekkel, egészen pontosan azok ölelgetésével segítenének kiszakadni a stresszes városi életből egy svájci farmon.

Sybille Zwygart rajongása a tehenek iránt már korán megmutatkozott, mikor sikerült lebeszélnie apját, hogy eladja a család teheneit egy vágóhídnak. Az apa egy feltételt szabott csak: a lány valahogy keressen annyi pénzt, amivel fedezni tudja a marhák állatorvosi költségeit. Ezért a fiatal lány rövidesen bociparkot nyitott egy olyan nyitott farmot, ahol elsősorban gyerekek ismerkedhettek játékosan a tehenekkel.

Tehénölelés lehet a legújabb terápiás módszer

A terápiás tehenek ötlete akkor ütött szöget a fejében, mikor olvasott valamit egy hasonló holland módszerről. Sybille tehénölelgetős programja azóta már nagy sikerrel fut: alkalmanként 50 dollárért egy rövid tájékoztatás után mindenki kedvére ölelgetheti a bocikat nagyjából két órán keresztül. 

Tehénölelés lehet a legújabb terápiás módszer

A tehenek állítólag azért alkalmasak az ilyen stresszoldó terápiára, mert csendes, békés állatok, akik egyébként kimondottan szeretik a fizikai kontaktust. Ha elnyertük a bizalmukat, hozzábújhatunk meleg, lüktető testükhöz, és  elvileg  érezhetjük, ahogy minden feszültség elhagyja a testünket!

 

OddityCentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top