Életmód

5 dolog, amit abba kell hagynod, ha tényleg boldog akarsz lenni

Nincs is annál rosszabb, mint mikor épp mi magunk állunk saját boldogsgáunk útjában. Ezeket a szokásokat kell elengednünk, ha tényleg boldog életre vágyunk.

1. Ne hagyd cserben saját magadat!

Bármennyire is önzően hangzik ez, az első és legfontosabb, hogy a saját igényeinket kiszolgáljuk. Ne próbálj állandóan mások kedvében járni, miközben elhanyagolod magadat, és azokat a dolgokat, amik téged tesznek boldoggá.

2. Ne mérd magad másokhoz!

Az alapvetően versenyhelyzetekre építő világban (kezdve az oktatástól egészen a munkáig) ahhoz vagyunk szokva, hogy állandóan másokhoz mérjük saját képességeinket, pedig ez nemcsak káros, de nagyon felesleges dolog is. Engedjük el a többiek tökéletesnek tűnő életét a közösségi médiában, és próbáljunk leszokni arról, hogy állandóan a másikhoz hasonlítjuk magunkat.

5 dolog, amit abba kell hagynod, ha tényleg boldog akarsz lenni 

3. Ne engedj a félelmeidnek

Az állandó félelmek és szorongások megbénítanak minket, és megakadályozzák, hogy boldognak érezzük magunkat. Ahelyett, hogy elkerülnénk az olyan helyzeteket, amiktől félünk, próbáljunk meg makacsul beleállni azokba – csak így győzhetjük le félelmeinket. Tudjuk, hogy nem egyszerű vállalkozás, de hatalmas kő eshet le a szívünkről, ha megtesszük.

4. Ne ostorozd magad, ha hibázol

Mindenki hibázik, és van egy rossz hírünk: te is fogsz még. Valószínűleg egy csomót. Ahelyett, hogy múltbéli hibáinkon rágódnánk, fogadjuk el, hogy emberi lények vagyunk, és inkább fókuszáljunk arra, mit tanulhatunk ezekből.

5. Ne próbáld kontrollálni az életed minden területét

A kontrollmániásoknak különösen nehéz lehet elengedni az állandó figyelést, de pont ez a merevség lehet az egyik, ami boldogságunk útjába állhat. Néha muszáj egyszerűen hagyni, hogy történjenek a dolgok, hiszen – lássuk be – nem lehet minden történés felett hatalmunk.

 

LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top