Életmód

Visszatérő hüvelygondok? Gyógyulj okosan!

Nem elég kezelni a problémát, segíteni kell a szervezetnek abban, hogy a hüvelyflóra visszanyerje a megfelelő állapotát.

Sok nő életét keserítik meg hüvelyfertőzések, melyek a megfelelő kezelésekkel és a hüvelyflórát visszaállító készítményekkel az esetek jelentős részében elmúlnak. De vannak olyan makacs elváltozások is, amelyek akár hosszú hónapokon át megnehezíthetik az életet. Míg a legtöbben a közvetlen környezetükkel nem beszélik meg a gondokat, addig az internet tele van olyan segítségkérésekkel, amelyekben a visszatérő hüvelygyulladások okait kutatják és a gyógyuláshoz vezető utat keresik az érintett nők.

Akiknek visszatért

Az egyik fórumon így fogalmazott egy érintett: “2-3 éve már, hogy bakteriális fertőzésem van és nem segít semmi. A tünet csak a kellemetlen szagú, bőséges folyás. Se fájdalom, se viszketés! Mindig rákérdezett az orvosom a higiéniára, és újra meg újra csak azt tudtam mondani: WC előtt és után, kézmosás, elölről hátra törlök, együttlét előtt és után fürdés…” Egy másik nő ezt írta “Szerintem igaz, hogy egy idő után már lelki eredetű. Én is most voltam a nőgyógyásznál, aki elintézte, hogy a párom mintáit is kitenyésszék, és egyikünknél sem találtak semmi extrát.

Visszatérő hüvelygondok? Gyógyulj okosan!

Egy harmadik internetező így fogalmazott: “Évek óta visszatérő hüvelygyulladást diagnosztizál a nőgyógyász, kisebb-nagyobb panaszmentes időszakokkal. Legutóbb több mint fél évig panaszmentes voltam, amikor már lassan két hónapja újra visszatértek a panaszok: viszkető érzés, és a hüvelynyílásnál kis berepedés, ami csíp, esetenként kivérzik.”

Fontos a hüvelyflóra

Azoknak, akik visszatérő gondokkal küzdenek, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulniuk, akkor is, ha ezt már nem először teszik. Ha úgy gondolják, hogy a nőgyógyászuk javaslatai mellett más szakember véleményét is meghallgatnák, kérjenek időpontot másik orvoshoz. Ugyanis a javasolt kúrákra, terápiákra másképpen reagál mindenki, ezért még az is lehetséges, hogy egy újabb kezeléssel hatékony lehet a gyógyulás.

A tünetmentesség és a teljes gyógyulás alappillére a megfelelő diagnosztika és a kezelés mellett az, hogy segítsünk a szervezetünknek a hüvelyflóra visszaállításában. Az egészséges hüvelyflóra képes védelmet nyújtani a kórokozók ellen és megszűnnek a hüvelygyulladás tünetei is – legyen szó gombás vagy bakteriális fertőzésről. A megfelelően megválasztott hüvelyflóra regeneráló készítmények (kúpok, vagy kenőcsök) helyreállítják a természetes hüvelyflórát és védenek a fertőzések kiújulása ellen. Elősegítik a természetes flóra növekedését. Azok a termékek pedig, amelyek parabénmentesek, terhesség és szoptatás alatt is biztonsággal használhatóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top