Életmód

Túlsúlyos stewardess nem utazhat külföldre

Az Aeroflot légitársaság stewardesseit úgy mázsálják, mint a teheneket a piacon. Két idősebb utaskísérő megelégelte a durva és sértő megkülönböztetést, és panaszukkal bírósághoz fordultak.

Az Aeroflot légitársaságnál valójában nem is titkolják, hogy szabadulnának az öregedő, hízásnak indult stewardessektől, akik már munkát sem vállalhatnak a külföldi járatokon. A túlsúlyos utaskísérőket a belföldi járatokra irányítják.

Az egyik utaskísérő arra panaszkodott, a fizetése is csökkent, ráadásul a belföldi járatok utasai gyakran viselkednek kulturálatlanul, igen nehéz a magukról megfeledkezett, berúgott honpolgárokat kezelni. A veteránoknak számító stewardessek azt is nehezményezték a bíróságon, annak ellenére, hogy hosszú ideje szolgálnak a repülőgépeken, a húsz év körüli, karcsú pályakezdők mégis jóval többet keresnek náluk.

A légitársaság szóvivője a bíróságon azzal érvelt, hogy az utasok 92 százaléka csinos, fiatal utaskísérőket kíván látni a gépek fedélzetén. A légitársaság egyik főnöke szerint a hízásnak induló hölgyek kezdjenek minél előbb fogyókúrába, hogy visszakaphassák a jól fizető külföldi járatokra érvényes munkájukat.

Nos, a bíróság az Aeroflotnak adott igazat, elutasította a két teltkarcsú stewardess panaszát. A hölgyek úgy döntöttek, nem adják fel, továbbra is küzdenek az igazukért.

Az Aeroflot szerint az utasok 92 százaléka a csinos utaskísérőknek örül
Az Aeroflot szerint az utasok 92 százaléka csinos, fiatal utaskísérőket látna a legszívesebben

(hvg)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top