nlc.hu
Életmód
Kedvesebbek, akik sokat olvasnak

Kedvesebbek, akik sokat olvasnak

Ha kedvesebb, empatikusabb és persze okosabb akarsz lenni, nincs más dolgod, mint kézbe venni egy könyvet, az olvasástól ugyanis mindhárom felsorolt dologban jobb lehetsz!

Hatalmas a tévé és a sorozatok csábítása, de legtöbbször mégis megéri inkább egy jó könyv mellett dönteni, legalábbis újabb tudományos bizonyíték érvel emellett. A londoni Kingston University friss kutatása először az alanyok szabadidős kulturális tevékenységeire kérdezett rá (az olvasás mellett olyasmikre, mint a tévézés vagy a színházba járás), majd azt is megnézték, mennyire jók a szociális interakciókban, mennyire figyelnek oda mások érzéseire, mennyire segítőkészek.

Kedvesebbek, akik sokat olvasnak 

A kutatásban megállapították, hogy azok, akik olvasnak, sokkal kedvesebbek és empatikusabbak például a tévénézést pereferálóknál, de nem mindegy, persze, hogy milyen könyveket szeretünk olvasni. A drámák és romantikus regények olvasói bizonyultak a leginkább empatikusnak, míg az experimentálisabb, formabontóbb könyvek rajongóiról nyitottságot állapítottak meg, a humoros művek kedvelői pedig a felmérés szerint a lehető legjobban kapcsolódnak a másik emberhez. Egy újabb szuper érv, amiért érdemes felkapni egy jó könyvet!

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top